Program 2016

Delkonferens D: IoT Smarta samhällen

Smarta samhällen – En bättre värld

Vi står idag inför utmaningar som vi inte kunde föreställa oss för ens tio år sedan. Samtidigt har vi utvecklat teknologi som få av oss kunde drömma om då. Allt vi kan tänka oss går att utveckla idag, sägs det, det är bara vår fantasi som sätter gränserna – den och våra värderingar.

Många upplever världen idag som grym, grymmare än någonsin förut. Ändå säger de som mäter att världen är bättre idag än någonsin förut och att den hela tiden blir bättre. Vår nya teknologi spelar en viktig roll i rörelsen mot en bättre värld. Den tekniska forskningen och utvecklingen följer våra värderingar på ett sätt som den inte gjorde för några decennier sedan. Stort fokus ligger på alternativa energikällor och hållbar utveckling. Men ändå ser vi inte längre vetenskapen som god, på det sätt som vi tidigare gjorde. Vi har svårt att lita på den. Framtiden var bättre förr.

Vi tappar tron på de traditionella medierna, dagstidningarna och journalistiken. I stället har vi utvecklat ett till övertro gränsande förtroende för statistik, någonting som sågs på med misstänksamhet för inte så länge sedan. Nu tror vi att bara för att alla våra smarta saker kan samla in vilka mätvärden som helst, kan de ge oss en absolut sanning om världen omkring oss Men det finns en spirande vilja som blir allt tydligare för oss alla. Vi vill att världen ska bli bättre. Vi söker sammanhang med varandra. Vi vill var och en bidra med vår del.

Delkonferensen Smarta samhällen på Sundsvall 42 är ett forum för att berätta om och dela erfarenheter kring hur den nya teknologin gör eller skulle kunna göra världen bättre, i stort eller smått. Vi fokuserar på skarpa case där tjänster och produkter utvecklats som bidrar till ett smartare samhälle.

Välkommen till årets delkonferens!

Seminarier i denna delkonferens
Delkonferensledare

Nina Berlin

Masarin Consulting Group AB Nina är konsult och verksamhetsutvecklare på Masarin i Sundsvall. Hon har varit i IT-branschen sedan 1994 och haft många olika roller under årens lopp. Hon brinner för innovation och produktutveckling, men oroas av tillväxt som självändamål.

Skicka e-post

Tomas Stenlund

Permobil AB Tomas är chef för mjukvaru- och elektronikutvecklingen på Permobil i Timrå. Han har sedan 1993 arbetat med arkitektur och mjukvaruutveckling inom myndighetsvärlden, telekom och tillverkande industri. Han är intresserad av fotografering, friluftsliv, historia, elektronik, robotik och människor.

Skicka e-post