Program

Tisdag 17 oktober

17.00

Get Together inleds
Arrangeras tillsammans med Science and Innovation Day

Moderator: Annika Englund, entreprenör, konsult och digital strateg med 18 års erfarenhet inom digital marknadsföring, PR och teknisk innovation.

17.05

“Vi digitaliserar Sverige”
Hélène Barnekow är sedan sommaren 2015 VD för Telia Sverige.

Hennes målsättning sedan hon tillträdde har varit att vara med och bygga det digitala Sverige och bli den nya generationens telekombolag. Det innebär att fortsätta ligga i framkant i digitaliseringen och utveckla nya tjänster som bidrar till utvecklingen av samhället i stort.

Föreläsare: Hélène Barnekow, VD Telia Sverige

18.00

“The future of paper”
Dr. Kate Stone är teknikutvecklare och grundare av företaget Novalia som arbetar med tryckt elektronik på papper. Med tryckpressar och skrivare kan de ta fram papperstunna elektroniska lösningar som inte bara kan tillverkas i stora volymer utan som också kan skapa magiska upplevelser genom att de kopplas upp med bluetooth eller till ljud.

Missa inte Kates TedTalk där ni kan få en försmak på vad som väntar.

Föreläsare: Dr. Kate Stone, University of Cambridge

19.00

Mingel

Årets Sundsvall 42 – stipendium delas ut.

Vegetarisk buffé med dryck

Underhållning: Al Pitcher, komiker

Onsdag 18 oktober

08.00

Incheckning och kaffe

08.30

“Innovation – förmågan att möta framtiden”

Omvärlden ställer stora krav på förändring inom såväl privat som offentlig sektor. Vad är det vi ser hända inom digitalisering, omvärldstrender och ny teknik som kommer att påverka oss i framtiden. Hur skapar vi förmågan i våra organisationer att svara upp mot det förändringstryck som råder? Med andra ord: hur blir vi innovativa?

Föreläsare: Kairos Future och Consid

09.55

Kaffe

12.00

Lunch

Lokal: Restaurang Aveny

14.35

Kaffe

16.00 - 17.00

“Artisten, varumärket och entreprenören”

Med sina nio album, mängder av hits, fingertoppskänsla som företagare och smarta marknadsföring har Petter varit oavbrutet aktuell sedan genombrottet med låten Vinden har vänt från 1998. Föreläsningen “Artisten, varumärket och entreprenören” handlar om Petters kreativa entreprenörskap och imponerande artistkarriär och bjuder publiken på en intressant inblick i hans framgångsrika arbetsliv. Dessutom stimulerar föreläsningen till nytänkande och ger tips om hur man håller koll på sitt varumärke och hur sponsring kan användas effektivt.

Föreläsare: Petter

18.00

Jubileumsmingel

19.30

Dörrarna öppnas till årets jubileumsbankett

Torsdag 19 oktober

08.00

Incheckning och kaffe

08.30

“Digitalt entreprenörskap”

Lyssna på framgångsrika entreprenören och influencern UnderbaraClara Lidström och internetforskaren Annakarin Nyberg som gjort sig kända för att lyckas presentera forskning så att det blir både underhållande och begripligt. Tillsammans föreläser de om digitala influencers, entreprenörskap, marknadsföring och varumärkesbyggande genom sociala medier.

Föreläsare: Annakarin Nyberg och UnderbaraClara Lidström

09.30

Kaffe

11.35

Lunch

Lokal: Restaurang Aveny

13.30

“Digitalisering är bara början”

Vi står i början av en revolution, drivet av en mycket snabb teknisk utveckling.

Självkörande bilar lät förut som science fiction, men rullar nu på våra vägar. I Sverige har ett företag som 3D-printar mänskliga organ börsnoterats. Den artificiella intelligensen Watson är bättre på att diagnostisera flera cancerformer än läkare. Halva jordens befolkning finns på internet och inom fem år kommer ytterligare tre miljarder människor få tillgång. Många miljarder kronor investeras i autonoma drönare för människor, det vi kan kalla flygande bilar.

Detta – och mycket mer – ger oss enorma möjligheter till ett bättre samhälle, bättre affärer och högre välstånd, men vi måste alla förstå vad som pågår och använda det på bästa möjliga sätt. Följ med på en resa som på ett lättförståeligt sätt förklarar hur världen håller på att förändras och få en förståelse förr kraften i den exponentiella tillväxt som ligger bakom denna revolution.

Föreläsare: Patrik Nyström, Warp Institute

14.30

Avslut.

Transfer: Våra bussar avgår mot Sundsvall Timrå Airport.

Se alla delkonferenser